Teamscan

Teamontwikkeling

Van beleving naar beeld. Soms is het erg lastig om te achterhalen waarom het niet loopt of waarom teams niet effectief samenwerken. Het is minstens net zo lastig om te plaatsen waarom een team juist wel succesvol is. Dat komt omdat beleving en perceptie niet altijd makkelijk in woorden zijn te vatten. Een goed gesprek, met ondersteuning van een samenhangend beeld, neemt blokkades weg en versnelt de samenwerking. 

De a2Results® teamscan

Met de teamscan brengen wij de kwaliteit van de samenwerking in teams in kaart. De teamscan meet de tevredenheid van het team over de samenwerking en maakt duidelijk wat er speelt in de onderstroom en in de bovenstroom. Door de tevredenheid aan de hand van 35 beproefde succesmarkers in kaart te brengen wordt duidelijk wat er nodig is om de samenwerking binnen het team te verbeteren, waardoor het team sneller haar doelen bereikt. Vanuit micro interventies werkt het team aan meer sociale cohesie en aan meer taak cohesie. 

Werken met de teamscan is werken vanuit het 4-stappenplan:

  1. Meting met de teamscan (ca. 15-20 minuten).
  2. Gezamenlijke interpretatie.
  3. Micro interventies in de samenwerking.
  4. Bestendigen van de verandering.

De zeven succesfactoren zijn opgebouwd uit elk vijf succesmarkers waarvan is aangetoond dat zij bijdragen aan een effectievere samenwerking.

Meer weten over de teamscan?  Vraag onze brochure aan via M: +31 (0)6 36463929 of info@meestersvanschier.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.