Coachen met paarden is gericht op doen en ervaren, op een betekenisvolle volgende stap zetten, de stap naar binnen.

Soms is het moeilijk om wat er speelt in woorden te vatten. Een paard betrekken in coaching is dan als kijken naar jezelf in een spiegel. Het paard laat zien wat er diep van binnen speelt, puur, zonder oordeel. Zien en ervaren brengt mensen dichter bij innerlijke emoties en maakt bewust van wat er speelt.

Coachen met paarden laat je ervaren hoe je bewuster in het nu aanwezig kunt zijn, dicht bij jezelf. Je ervaart de diepe rust bij het contact maken, je ervaart hoe je helder communiceert met lichaamstaal. Je ervaart wat persoonlijk leiderschap is en hoe dit je beïnvloedend vermogen vergroot.

Een paard staat voor veel mensen voor elegantie en kracht, aan de andere kant laat een paard ook een kwetsbare kant zien. Een paard heeft geen oordeel en geeft slechts terug wat het aan prikkels ontvangt. Telkens opnieuw maakt het indruk om te ervaren hoe sensitief dit grote dier reageert op gemoedstoestanden van mensen. Dit maakt paarden bij uitstek geschikt om te assisteren bij coachen en maakt coachen met paarden een bijzondere ervaring.

Een aantrekkelijk doel hebben maakt dat er een basis (motivatie) is op grond waarvan er samengewerkt kan worden. Ik werk tijdens de coaching met de evidence based methode Motiverende Gespreksvoering, een concrete en effectieve methode die uitgaat van intrinsieke motivatie als belangrijkste prikkel voor verandering. Op basis van gelijkwaardigheid, vanuit compassie, vanuit een accepterende houding en vanuit veiligheid.

Coachen met paarden gaat over lef tonen en over reflecteren. Het gaat over het verbinden van hoofd, hart en handen. Over innerlijke rust, balans en zelfvertrouwen, over leiderschap. Coachen met paarden is een ervaring die je raakt!

Bel met 06 36463929 of mail naar info@2explore-tc.nl

Er wordt gewerkt naast het paard, een sessie duurt één tot anderhalf uur.