Individuele begeleiding van ondernemers

Van dilemma naar daadkracht

Veel ondernemers met een bloeiend bedrijf zien, de werkdruk exponentieel toenemen. Dit kan een vorm aannemen die remmend werkt, de organisatie is dan onvoldoende schaalbaar. De vraag die mogelijk bij je opkomt is, ben ik met de juiste dingen bezig? 

Iedereen werkt hard en er gaan zaken mis die vervolgens op jouw bureau landen, oplossingen laten langer op zich wachten, je klanten worden ongeduldig. Jouw betrokkenheid met de mensen waarmee je werkt en met de klanten waarvoor je werkt is groot, misschien wel te groot. Hoe zit het eigenlijk met de betrokkenheid van je medewerkers? 

Een dilemma, enerzijds moet je aandacht geven aan toenemende problemen, anderzijds wil je aandacht geven aan de kansen die voorbij komen. Je weet, geen keuze maken of te laat keuzes maken is slecht voor de continuïteit. Tijd nemen dus om na te denken over de toekomst van jouw onderneming. 

Pioniers lopen vaak ver voor de troepen uit en kijken maar weinig achterom. Energieke eenpitters, pioniers die voldoening halen uit het realiseren van commerciële doelen. Structuur aanbrengen en het (bege)leiden van een team is een geheel andere tak van sport dan klanten binnenhalen. Iedere groeifase vraagt om een ander type leider. Welke keuze maak jij? 

Wij begeleiden ondernemers bij het oplossen van complexe vraagstukken. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

“Als mensen in organisaties zich ontwikkelen, dan ontwikkelen organisaties zich.”

T: (+31) 6 36 46 39 29, M: info@meestersvanschier.nl